سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آنچه باید از مینی کامپیوتر بدانید

مینی کامپیوتر که با اسم تین کلاینت نیز شناخته می‌شود، همانطور که از نامش پیداست نسخه کوچک‌ یک کامپیوتر معمولی است. امروزه راه اندازی تین کلاینت بسیار مقرون به صرفه‌تر از رایانه‌های معمولی است. عملکرد یک تین کلاینت شبیه به کامپیوتر معمولی است و از یک یا چند پردازنده برای تکمیل کار خود استفاده می‌کند. به طور کلی کامپیوترهای کوچک به دو یا چند پردازنده مجهز می‌باشند، به این معنی که از یک سیستم با پردازش بالاتر استفاده شود.

اصطلاح mini computer در دهه 1960 توسط IBM ابداع شد و مینی پی سی PDP-8 در سال 1964 به عنوان اولین مینی کامپیوتر در جهان شناخته شد. در ادامه بیشتر با تین کلاینت و کاربردهای بی شمار آن در زندگی روزمره آشنا می شوید.

ما مطمئن هستیم که هنوز افراد بسیاری در مورد کاربردی بودن تین کلاینت‌ها شک دارند. بسیاری از علاقه مندان به فناوری زمانی این سوال را مطرح کرده‌اند که چگونه رایانه‌های شخصی کوچک می‌توانند عملکرد بهتری نسبت به رایانه یا لپ تاپ ارائه دهند. این موضوع شاید در آن زمان درست باشد، اما با پیشرفت تکنولوژی، برخی از مینی پی سی‌ها حتی از کامپیوترها نیز قدرتمندتر شده اند! قبل از اینکه به ادامه مطلب بپردازیم، بیایید کمی در مورد پیشینه تین کلاینت ها بیاموزیم!

تاریخچه مختصری از مینی کامپیوترها

کنت اولسن، محقق سابق در آزمایشگاه MIT شرکت تجهیزات دیجیتال (DEC) را در آگوست 1957 تأسیس کرد. این شرکت PDP-8 را معرفی کرد که در آگوست 1965 قیمت آن 18000 دلار بود. این یک کامپیوتر کوچک، ارزان و مناسب بود که برای طیف گسترده‌ای از برنامه‌ها استفاده می‌شد و بنابراین اولین مینی کامپیوتر نام گرفت. سپس شرکت‌های زیادی مانند: Varian Data Machines، Data General، HP و Interdata به بازار تین کلاینت ها پیوستند. حالا که درک مختصری از چگونگی پیدایش تین کلاینت ها داریم، بیایید مستقیما به موضوع اصلی بپردازیم!

کاربرد اصلی مینی کامپیوتر یا تین کلاینت چیست؟

هدف اصلی این رایانه های کوچک این است که بدون نیاز به فضای زیاد و قطعات مکانیکی مانند فن، محاسبات را به طور موثرتر انجام دهند. از تین کلاینت ها به دلیل داشتن قابلیت هایی مانند عملکرد 24 ساعته برای مکان های صنعتی نیز استفاده می‌شود. علاوه بر این، آن‌ها برای انجام آزمایش‌های علمی و آزمایشگاهی و پردازش داده‌های تولید شده توسط آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین، تین کلاینت ها برای ادارات، محاسبات مهندسی، سرگرمی و کارهای اداری استفاده می‌شوند.

مینی کامپیوتر چگونه کار می‌کند؟

عملکرد تین کلاینت شبیه به یک کامپیوتر معمولی است. CPU در مینی کامپیوتر حاوی تراشه‌های یکپارچه است که تمام عملکردهای محاسباتی را انجام می‌دهد. این پردازنده هنگام اتصال به سرور، وظایف و کارهای محاسباتی فشرده را پیاده سازی می‌کند. بخش‌های اصلی یک تین کلاینت عبارتند از:

پردازنده: در رایانه‌های کوچک حداقل یک پردازنده مرکزی برای انجام وظایف محاسباتی و کارهای گرافیکی استفاده می‌شود.
حافظه: مانند رایانه‌های اصلی، تین کلاینت نیز دو نوع حافظه دارد:حافظه خواندنی (ROM) و حافظه دسترسی تصادفی (RAM).
ذخیره سازی: تین کلاینت ها از هارد دیسک یا فلش مموری برای ذخیره اطلاعات استفاده می‌کنند.
سیستم عامل: سیستم عامل لینوکس، ویندوز یا مک برای اجرای برنامه‌ها در این دستگاه کاربرد دارند.
پورت‌ها: درگاه اتصال امکان اتصال به وسایل جانبی، حافظه خارجی، نمایشگرها و شبکه‌ها را فراهم می‌کنند.

چه چیزهایی در تین کلاینت وجود ندارد؟

سیستم خنک کننده: ممکن است این ویژگی باعث ایجاد مشکلاتی شود، اما اگر فقط نگران این مسئله هستید، همیشه می‌توانید یک فن به مینی رایانه خود اضافه کنید.

رابط فیزیکی: مینی کامپیوتر، صفحه نمایش، صفحه کلید یا ماوس ندارد و بنابراین خرید این قطعات را باید به لیست خود اضافه کنید. برخی از مینی رایانه‌های از بلوتوث پشتیبانی می‌کنند. اگر نه، همیشه می‌توانید با استفاده از درگاه‌های USB به دستگاه‌های دیگر متصل شوید.

کارت گرافیک: توجه نمایید که این دستگاه ها فاقد کارت گرافیک هستند. در صورت نیاز به کارت گرافیک باید از نوع اکسترنال ان استفاده نمایید.

مینی کامپیوتر چه مزایایی دارد؟

هزینه

با توجه به این که تین کلاینت ها از نظر اندازه بسیار کوچک‌ هستند، هزینه آن‌ها نیز به همان نسبت کاهش می‌یابد. تین کلاینت ها چیزی جز یک نسخه کوچک‌تر کامپیوتر معمولی نیستند. بنابراین، برای کسانی که بودجه کمی دارند، خرید مینی کامپیوتر بهترین گزینه خواهد بود.

اندازه فیزیکی

تین کلاینت ها نیز از نظر اندازه بسیار کوچک و جمع و جور هستند. با استفاده از آن می‌توانید کارها را به سادگی در مکان‌های مختلف انجام دهید. از این رو، دیگر نیازی نیست طولانی مدت در یک مکان بنشینید! علاوه بر این، یک تین کلاینت قابلیت نصب پشت مانیتور دارد. با استفاده از این فناوری دیگر به میز کامپیوتر نیاز نخواهید داشت.

انعطاف پذیری

تین کلاینت ها نیز همانند رایانه های سنتی انعطاف پذیرند. کاربران می‌توانند حین انجام کارهای خود، ایمیل چک کنند، در مرورگر خود به جستجو بپردازند و بازی کنند. علاوه بر این، مینی کامپیوترها از ویژگی‌های مختلفی مانند بلوتوث و وای فای پشتیبانی می‌کنند.

قابلیت حمل

برخلاف لپ‌تاپ‌های سنگین، تین کلاینت را می‌توان به راحتی از مکانی به مکان دیگر حمل کرد و برای افرادی که دائما در سفر هستند یک گزینه ایده‌آل است.

مصرف برق

یک کامپیوتر کوچک معمولا انرژی کمتری نسبت به یک کامپیوترهای سنتی مصرف می‌کند. به طور متوسط، یک مینی کامپیوتر تقریبا 10 برابر انرژی کمتری در مقایسه با یک کامپیوتر معمولی مصرف می‌کند. در نتیجه، فرایند فرسودگی قطعات کاهش می‌یابد. تاثیر این موضوع را در قبض برق خود خواهید دید!

تفاوت بین لپتاپ و مینی پی سی چیست؟

دسکتاپ‌ها به دلیل گرمای بیش از حد، گرد و غبار، خرابی منبع تغذیه (SMPS) بسیار مستعد خرابی هستند. از آنجایی که مینی پی‌سی قطعات متحرک ندارد، بسیار قابل اعتماد می‌باشد. به طور کلی، ایجاد گرمای بیش از حد مشکل رایجی است که معمولا کامپیوترهای سنتی معمولی با آن مواجه می‌شوند. رایانه‌های معمولی در مقایسه با تین کلاینت ها به محافظت بیشتری نیاز دارند.

در حال حاضر مینی پی‌سی تقریبا در تمام مشاغل یافت می‌شوند و بیشتر مردم بدون اینکه متوجه شوند با آن‌ها تعامل دارند. البته فقط به استفاده تجاری محدود نمی‌شوند. اگر یک کامپیوتر کوچک برای کارهای مهم خود می‌خواهید یا قصد دارید پول کمتری برای رایانه خود خرج کنید، مینی کامپیوترها ارزش بررسی کردن را دارند.

انتخاب یک تین کلاینت خوب براساس نیاز شما

همانطور که اشاره کردیم، نیازهای شما تعیین می کند که کدام CPU را باید انتخاب کنید. موارد استفاده از مینی کامپیوتر بسیار زیاد است و در اینجا برخی از آن‌ها را بررسی کنیم:

کاربردهای خانگی (آموزش، دورکاری، ارتباطات)
در حال حاضر تقریبا تمام مینی پی سی‌های موجود در بازار برای انجام وظایف اساسی مانند: فعالیت در شبکه‌های اجتماعی، پاسخ دادن به ایمیل‌ها و کلاس‌های آنلاین به اندازه کافی مناسب هستند. اما از آنجایی که به فضای بیشتری برای ارتقا نیاز است، توصیه می‌کنیم با 4 گیگابایت حافظه، 120 گیگابایت هارد دیسک و هسته Intel/AMD i5 شروع کنید. بیشتر برنامه‌ها با همین ترکیب اجرا می‌شوند! البته شما همیشه می‌توانید این قطعات را تعویض کنید و هر زمان که احساس کردید به موارد بیشتری نیاز دارید، آن‌ها را براساس نیاز خود ارتقا دهید.

برنامه نویسی و علوم کامپیوتر

بسیاری این تصور غلط را دارند که “برای برنامه نویسی به داده‌های انبوهی نیاز دارید”، اما این واقعا به آنچه می‌نویسید بستگی دارد! برای یک دانشجوی علوم کامپیوتر، توصیه می‌شود که حداقل از یک  CPU  اینتل یا AMD پنج هسته ای استفاده کند. همچنین باید 8 گیگابایت رم، صفحه نمایش با وضوح 1920 در 1080 و 500 گیگابایت حافظه  SSD داشته باشد. اما اگر کارهای غیر گرافیکی انجام می‌دهید، می‌توانید از پردازنده i3، کارت گرافیک پایین یا متوسط، 4 تا 6 گیگابایت رم، 300 گیگابایت HDD یا یک SSD استفاده نمایید.

کسب و کارها

برای معاملات تجاری، سرمایه‌گذاری‌ها، بازار فروش و مواردی از این قبیل مرتبط، توصیه می‌شود که به سراغ CPU دو هسته‌ای، حداقل 8 گیگابایت رم، 250 گیگابایت HDD یا حتی SSD بروید، گرافیک معمولی خوب است، اما اگر کار گرافیکی شما سنگین است، یک مانیتور بزرگتر تهیه کنید تا راحت تر کار کنید!

آیا تین کلاینت ارزشش را دارد؟

بله، مینی کامپیوترها ارزشش را دارند! شاید تین کلاینت برای بازی زیاد مناسب نباشد، اما به اندازه کافی سریع است و برخلاف برخی از لپ تاپ‌ها، پورت‌هایی برای اتصال چندین مانیتور و کیبورد و ماوس در خود جای داده اند. نحوه مینی رایانه‌ها درست مانند رایانه‌های شخصی معمولی است، با این تفاوت که فضای میز را اشغال نمی‌کنند. مینی پی سی‌ها به قدری کوچک هستند که به راحتی می‌توان آن‌ها را به پشت مانیتور وصل کرد؛ ترجیحا با استفاده از پایه استاندارد VESA. این یک مزیت قابل توجه در شرایطی است که فضای محدودی در اختیار دارید، مانند میز پذیرش.

نتیجه گیری

چه در حال راه اندازی یک کسب و کار جدید هستید و چه به دنبال یک دستگاه جمع و جور با قابلیت‌های زیاد می‌گردید، مزایایی که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید بسیار زیاد است. با تین کلاینت نه تنها از روز اول در هزینه خود صرفه جویی می‌کنید، بلکه مزایای بی شمار آن را در طول زمان مشاهده خواهید کرد. این ما را به پایان بحث می‌رساند. امیدواریم همه چیزهایی که باید در مورد مینی کامپیوترها بدانید را درک کرده باشید. برای اطلاعات بیشتر در مورد مینی پی‌سی، مقالات دیگر در رهامگ را مطالعه کنید. ممنون که تا پایان این مقاله همراه ما بودید.